Videolugu: Rummu karjääris hüpatakse hoonetelt kartmatult vette

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehnoloogiaportaal Gizmodo avaldas oma lehel Sven-Olof Englundi tehtud droonvideo Rummu karjäärist, mis kirjeldab kohta kui paradiisi. Karjääris vettehüppeid tegevad noored peavad paika samuti väga mõnusaks ning ei arva, et vettehüpped ohtlikud oleksid.

Tallinnast pärit noormehed Janar, Gristofer ja Rasmus rääkisid, et on Rummu karjääris esimest korda ujumas. «Vaatasime Facebookist pilte, et paljud on siin käinud ja tahtsime ka tulla,» lausus Rasmus. Küsimusele, kuidas nad üldse mahajäetud, vees seisva hoone otsa ronida julgesid, vastasid noored: «Teiste pealt vaatasime, nemad said sealt hüpata ja midagi ei juhtunud.»

Noormehed ei pidanud vettehüppamist kuigi ohtlikuks ning ütlesid, et pigem tekitab veidi kõhedust see, kuidas hoone otsa ronida tuleb. «Seal tuleb ikka korralikult ronida ning et üles saada, peab sellest kahtlasest redelist sealt üles ronima,» näitas Gristofer hoone poole, mille ukseavast paistis puidust, väsinud olemisega redel.

Türilt Rummu karjääri uudistama tulnud Meelise arvates on aga noorte hulljulged hüpped ohtlikud ning eriti halvasti võib kõik lõppeda siis, kui vette minnakse alkoholijoobes. «Mina seda vettehüppamist heaks ei kiida ja eks igaüks teab ise, mida ta teeb, kuid kui midagi juhtub, kes siis süüdi on?» arutles Meelis ja lisas, et ise ei roniks ta kunagi karjääris asuva mahajäetud hoone otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles