Gruško: NATO püüab Vene-vastasusega õigustada enda olemasolu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško.
Venemaa suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

NATO sagenevad süüdistused Venemaa aadressil Ukraina kriisi eskaleerimisest lähtuvad äraspidisest loogikast, ütles Vene suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško.

«Vene-vastast retoorikat hoogustades paneb NATO end külma sõda meenutavasse patiseisu. Meie jaoks on ilmne, et NATO Vene-vastase kampaania eesmärk on leida õigustust enda olemasolule ja tõestada enda hädavajalikkust praeguses julgeolekuolukorras,» ütles Gruško usutluses Interfaxile kommentaariks NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni eile  Kiievis tehtud avaldustele.

Gruško sõnul ei ole NATO-l midagi, mille üle uhke olla. «Ebastabiilsuse kaar Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas, millest NATO esindajad nii tihti räägivad, on tekkinud alliansi abiga. Olukord Afganistanis halveneb, ent NATO eelistab seda soovmõtlemisse langedes mitte märgata ning teatab rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) edusammudest,» lausus Vene diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles