Kutsekoolides on populaarne koka eriala

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrapäeva tortide võistlus Tallinna teeninduskoolis.
Sõbrapäeva tortide võistlus Tallinna teeninduskoolis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna teeninduskool ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskus andsid ülevaate erialadest, mis on tänavu oodatult väga populaarsed.

Tallinna Teeninduskooli populaarseimad erialad on pagar-kondiiter ja kokk. Need on juba aastaid kandideerijate seas nõutud ametid.

Praeguse seisuga on pagari-kondiitri erialal vene rühmades konkurss 2,33 inimest kohale, koka eriala põhikoolijärgsesse õppesse on eestikeelsetesse rühmadesse konkurss 2,3 inimest kohale, venekeelsetesse rühmadesse kaks inimest kohale. Palju põhihariduse baasil kandideerijaid on ka majutus- ja toitlusteeninduse erialale, kuhu vastuvõtt on praeguseks juba lõppenud.

Samas saab jätkuvalt avaldusi esitada pagari-kondiitri ja müüja erialale, kuhu võetakse vastu põhihariduse omandanuid. Keskhariduse baasil on veel võimalik avaldusi tuua koka, kondiitri, hotelliteeninduse ja müügiesindaja erialale. Töökohapõhises õppes võetakse jätkuvalt dokumente vastu müügikorralduse ja toiduainete tehnoloogia erialale. Mittestatsionaarse õppena pakutakse keskhariduse baasil võimalust aastaga omandada vanemkelneri eriala.

Tänase seisuga on Tallinna teeninduskooli sisseastumiseks esitatud 680 avaldust. Dokumentide vastuvõtt kestab kuni 21. augustini.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskusele (IVKHK) on poolteist kuud väldanud uute õpilaste vastuvõtu ajal esitatud 353 sisseastumisavaldust. Seniste avalduste põhjal on sisseastujate seas populaarsemad erialad kokk, keevitaja, mäetööd, logistika klienditeenindaja, elektrik ja juuksur. Uute erialadena lisanduvad algaval õppeaastal korteriühistu juhi ja loodusgiidi, samuti juuksuri eriala (põhihariduse baasil).

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktori Hannes Metsa sõnul on mäetööde, elektriku ja laborandi erialad need, mis  tööstuspiirkonnas nõutud ja vajalikud ning kindlasti leiva lauale toovad.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskusesse võetakse õppima põhi- või keskharidust tõendava lõputunnistuse keskmise hinde ja vestluse alusel. Õpilaskandidaatide dokumentide vastuvõtt kestab kuni 15. augustini.

Põhihariduse baasil õppimiseks toimuvad vestlused õpilaskandidaatidega 21. augustil ja keskhariduse baasil 22. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles