Nagu riigikogus, on ka Viljandimaa poliitikas naisi poole vähem

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikas kaasalöömiseks on naistel meestega võrdsed võimalused.
Poliitikas kaasalöömiseks on naistel meestega võrdsed võimalused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmised riigikogu valimised on tuleva aasta 1. märtsil. Et aktiivseid naisi on Eesti poliitikas vähe, avaldas võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper 21. juulil pressiteate, milles kutsus üles suurendama valimisnimekirjades naiste osa ning koostama nii-öelda triibulisi nimekirju, kus mees- ja naiskandidaatide nimed paikneksid tipust alates vaheldumisi.

Sellest tekkis huvi, kas naispoliitikute vähesus hakkab silma vaid riigikogus või võib seda täheldada ka väikelinnades ja valdades. Ühtlasi kerkis küsimus, kas praegune olukord maakondades Viljandimaa näitel on üldse halb.

Sepper viitab sellele, et taasiseseisvunud Eestis on naiste osa parlamendis jäänud vahemikku 10–22 protsenti. Viljandimaal on eriti suur meeste ülekaal Viljandi linnavolikogus: 25 mehe seas on kõigest kaks naist. Kõpu ja Tarvastu vallavalitsuses ei ole ühtegi naist, seevastu on naised eeskujulikult esindatud sealsetes volikogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles