Hinnakriitika alla sattunud Vapiano tuli mullu kahjumist välja

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapiano restoran Hobujaama tänaval.
Vapiano restoran Hobujaama tänaval. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Euro varjus roogade hindu tõstnud restoran Vapiano tuli mullu välja 3,1 miljoni kroonisest kahjumist ning teenis 3,2 miljonit krooni kasumit. 

Hobujaama tänaval asuva restorani käive tõusis mullu 19,9 miljonilt kroonilt 28,7 miljonini, deklareerib frantsiisilepingu alusel Vapiano kaubamärki kasutava Piano Foorumi juhtkond majandusaasta aruandes.

«Ka järgmisel tegevusaastal on plaanis majandusaasta lõpetada kasumiga, kuna restoran on läbi turundustegevuse ja väga hea hinna ning kvaliteedi suhte saavutanud suure populaarsuse ning tänu edukale tegevuse optimeerimisele, operatsioonisüsteemide ning juhtimistgevuse parendamisele on ettevõtte puhaskasum oluliselt suurenenud ning katab kõik eelmiste perioodide tegevuskahjumid,» seisab aruandes.

Päevalehed on Vapianot kritiseerinud, kuna viimane kergitas mitmete roogade hindu kui kroonihinnad eurohindadeks ümber konverteeris. Näiteks Õhtuleht kirjutas, et pasta Pomodoro oliiviõli, sibula ja tomatikastmega, maksis juunis 60 krooni, juulis aga 62 krooni ja 59 senti ehk täpselt neli eurot.

Restorani omanikeks on läbi erinevate firmade Harri Ambur, Tarvo Jaansoo, Andres Kivistik ja Get Kerde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles