Ostavad Eesti toitu ja kiidavad Kremli sanktsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaalt Narva saabunud ostleja kaubakorv pärast tax-free-tehingu vormistamist. Turvalindiga suletud kaubakoti hinnast viiendiku, käibemaksu osa, saab ta kodumaale naastes tagasi.
Venemaalt Narva saabunud ostleja kaubakorv pärast tax-free-tehingu vormistamist. Turvalindiga suletud kaubakoti hinnast viiendiku, käibemaksu osa, saab ta kodumaale naastes tagasi. Foto: Irina Tokareva

Narva poodidest Eesti vorsti ja piimatooteid ostnud venemaalased nimetavad Euroopa toidu sisseveo keeldu õiglaseks sammuks.

Eesti piiri lähedasest Kingissepast Narva Fama keskusesse nädalavahetuseks sisseostudele sõitnud pere oli ladunud poekärusse vorsti, kotlette, jogurtit, kohupiima ja hapukoort. «Vorsti- ja piimatooted on teil maitsvamad. Noh, ostsime ka alkoholi – valik on siin suurem,» rääkis 40-aastane perepea Postimehe ajakirjanikule.

Kuid samas tõttas ta kinnitama, et toetab Venemaa kehtestatud sisseveokeeldu Euroopa toidule. «Aga kuidas siis? Mina olen selle poolt, et elada sõpruses. Aga kui meile midagi keelatakse, kas me siis peame vastama? Nemad keelavad – meie keelame,» selgitas Kingissepa elanik veendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles