Vaata, millistele ametitele käib rebimine kutsekoolides

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotehnik. Foto on illustratiivne.
Autotehnik. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kuna paljudes kutsekoolides on vastuvõtt lõppenud või kohe lõppemas, siis tegi Postimees ülevaate erialadest, mis on tänavu hinnas.

Möödunud nädalal lõppes vastuvõtt Tallinna ehituskooli, kuhu esitati pea 250 avaldust. «Kõige rohkem laekus avaldusi kutsekeskharidusõppesse ehitusviimistleja erialale.  Samuti on populaarsed tisleri (kutsekeskharidus) ja mööblirestauraatori erialad (kutseõpe keskhariduse baasil),» kinnitas õppesekretär Ülle Murumets. Vestlused õpilaskandidaatidega viiakse läbi sel nädalal, mille järel saab välja kuulutada täiendava vastuvõtu.

Ka Kuressaare ametikoolis lõppes möödunud nädalaga vastuvõtt, kuhu esitati 350 avaldust. See hulk on mõnekümne võrra suurem kui mullu. Ametikooli turundusjuhi kinnitusel on populaarseks osutunud kangakuduja eriala mõeldud tööl käivatele täiskasvanutele.

 Ka Tartu kutsehariduskeskuses on põhivastuvõtt läbi. Üheks populaarseks erialaks osutus spaateenindaja kutse, kus ühele õppekohale kandideeris 5,3 soovijat. «Tegelikult on nii populaarsemad kui ka vähem atraktiivsed erialad üsna samad, väga suuri muudatusi õppima asujate eelistustes ei ole,» nentis keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaire Mets.

Praegu võetakse vastu veel vaid üksikutele vabadele õppekohtadele, mis põhikonkursiga täitmata jäid. Need kes dokumentidega hiljaks on jäänud või ka oma eelistatud erialale sisse pole saanud, saavad kuni 24. augustini veel sisseastumisavalduse esitada.

Haapsalu kutsehariduskeskuses toimuvad vastuvõtukomisjonid täna ja homme. Kõige tihedam on konkurss restaureerija erialal (1,88 soovijat kohale). Vabu kohti on veel mitmel erialal, kuhu kuulutatakse välja ka täiendav vastuvõtt.

Narva kutseõppekeskusele on eilse seisuga esitatud 447 avaldust, ent vastu soovitakse võtta 592 õppurit. Eelmisel reedel lõppes põhikooli lõpetanute vastuvõtt, ent keskkooli lõpetanute vastuvõtt lõppeb alles sellel reedel. Edasi võetakse õppureid vastu vaid vabade kohtade olemasolul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles