Videolugu: Lustakad malevlased sõitsid Toosikannule võistlema

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõitsid Tallinna õpilasmaleva rühmad Raplamaale Toosikannule, kus saadi kokku teiste Eesti malevatega ning kokkutuleku raames selgitatakse välja ka selle suve parim rühm.

Täna hommikul kogunesid Tallinna õpilasmaleva rühmad Balti jaama, et sõita rongiga Raplamaale. Rongi peale läks ligikaudu 400 malevlast, kes olid kaasa võtnud erinevad muusikariistad ja oma rühma sümboolika, nii mõnelgi olid kaasas lipud ning seljas ühtmoodi pluusid. Kokku tuli Toosikannule ligikaudu 500 malevlast.

Rongis löödi laul kiirelt lahti ning samal ajal valmistuti kokkutulekuks. Erinevad rühmad valmistusid Toosikannule minekuks erinevalt: kes joonistas käte peale rühma tunnusmustrit, kes sidus pähe sulgedega paela. Rongis käis lärm ja kisa, lauldi ja lobiseti, nii mõnedki istusid hoopis maas, sest istekohti ei jagunud. Kuid see ei morjendanud kedagi ning meel oli Raplamaale jõudes jätkuvalt rõõmus.

Rongijaamast sõideti bussiga edasi Toosikannule, kus kohe hoogsalt telke püsti panema hakati. Looduskaunis kohas oli metsa äärde tõmmatud lindid ja maasse pistetud sildid, mis näitasid, kuhu üks või teine rühm oma telklaagri üles panna võis.

Täna kell 16 anti Toosikannul kokkutulekule ametlik avalöök avatseremooniaga. Pärast seda algab lauluvõistlus ning õhtul esinevad malevlastele Kukerpillid.

Homme tuleb noortel aga omavahel jõudu katsuda, sest võisteldakse erinevatel aladel: võrkpallis, köieveos ja teatejooksus. Õhtul selgitatakse välja selle aasta malevasuve kõige talendikam rühm ning päevale paneb punkti ansambel Nikns Suns.

Viimasel päeval ehk neljapäeval toimuvad veel spordivõistluse finaalid ning selgitataksegi välja parim malevarühm. Kokkutulek lõpetatakse lõputseremoonia ja autasustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles