ID-kaardi omanikke tahetakse hakata aegumisest automaatselt teavitama

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis aegub aastas umbes 160 000 ID-kaarti.
Eestis aegub aastas umbes 160 000 ID-kaarti. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Praegu ei saa inimene automaatset teavitust ID-kaardi aegumisest, järgmise aasta teisest poolest kavatseb aga politsei- ja piirivalveamet võtta kasutusele uue süsteemi, mis hakkab dokumendi aegumisest teada andma.

«Kahjuks ei ole täna isikutunnistuse aegumise automaatse teavitamise võimalust. Oleme uurinud otseteavituse lisamist tänasesse, 2002. aastast kasutusel olevasse infosüsteemi, kuid see mõjutab oluliselt terve süsteemi töökindlust,» ütles politsei- ja piirivalveameti isikutuvastamise ja dokumendibüroo juhataja Tiit Roosik.

«Küll aga oleme dokumendi aegumise teavitusega arvestanud uue infosüsteemi arendamisel, mis on planeeritud kasutusele võtta 2015. aasta teisel poolaastal,» lisas ta.

Tänavu augustis kaotab kehtivuse 13 520 ID-kaarti. Vahemikus august 2014 kuni juuli 2015 ehk 12 kuuga aegub ühes kuus keskmiselt 13 815 ID-kaarti. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Päivi Tirkkoneni sõnul ei ole tänavune augustikuu selles osas erandlik. Eestis aegub aastas umbes 160 000 ID-kaarti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles