Kiiev: Donetski ja Luganski tagasisaamine võtab aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Ida-Ukrainas sõjalises operatsioonis osaleva Aasovi pataljoni komandör prognoosib, et kontrolli saavutamiseks Donetski ja Luganski üle kulub mitu nädalat.

«Mis puutub linnade tagasivallutamisse, siis olen kindel, et see on ülimalt raske ja valus ettevõtmine ning mingite tähtpäevadega, näiteks iseseisvuspäevaga, ei saa seda kuidagi ajastada,» ütles pataljoniülem Andri Beletski üleeile Kiievis pressikonverentsil, vastates küsimusele, millal Ukraina armee Donetski ja Luganski tagasi vallutab. Ta lisas, et selleks kulub vähemalt mitu nädalat.

Beletski hinnangul on tegemist väga keerulise sõjalise operatsiooniga ning tsiviilisikute evakueerimiseks tuleb luua humanitaarkoridore. «Miljoni elanikuga linna vallutamine on 20.–21. sajandi kõige keerulisem üldväeoperatsioon. Ma arvan, et me teeme selle ära, kuid kiiresti see ei juhtu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles