Venemaal Jakuutias päästeti ligi kaks nädalat taigas seigelnud väike tüdruk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetõus karmi kliimaga Jakuutias.
Päikesetõus karmi kliimaga Jakuutias. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Siberis Jakuutias otsiti ligi kaks nädalat taigast väikest tüdrukut ning otsingud lõppesid õnnelikult.

Nelja-aastane laps oli üsna kergelt riides, kuid jäi ellu, edastab YLE.

Päästetööatjate sõnul eksis vaid T-särki, aluspükse ja sukkpükse kandnud laps soisele alale. Temperatuur langes öisel ajal üsna madalale, kuid lapse tervist see eriti ei mõjutanud.

«Ta oli kümme päeva taigas ja sõi vaid marju, kuid ta taastus kiiresti. Ta tervislik seisund on stabiilne,» lausus Sahha Vabariigi asetervishoiuminister Ljudmila Verbitskaja.

Tüdruku pere tänas päästjaid, et nad ei loobunud lapse otsingutest keerulisel maastikul. Last otsis lisaks professionaalsetele päästetöötajatele ka vabatahtlikke, kokku 100 inimest. Otsingutesse kaasati kaks drooni.

Emaga koos elanud laps kadus 29. juulil. Ta pidi olema koos isaga, kes oleks pidanud tulema teisest asulast lapsele järele. Ema hakkas muret tundma, kui laps enam koju tagasi ei jõudnud. Telefonikõne isale paljastas, et isa ei läinud lapsele järele ega tea, kus tütar on.

Ema teatas lapse kadumisest ja koheselt alustati otsingud. Laps leiti 11. päeval pärast ta kadumist kodust umbes kuue kilomeetri kauguselt soiselt alalt.

«Võtsime arvesse kõik võimalused: mõrva, õnnetuse ja metsloomad, sest piirkonnas on metsapõlengu eest põgenenud karusid,» teatasid päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles