Linnateater avab järgmisel nädalal uue hooaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnateater
Tallinna linnateater Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna Linnateater avab järgmisel laupäeval, 23. augustil oma uue hooaja. Avasündmus pöörab pilgu teatrist välja – kultuurikontekstile, kuhu teater sünnib. Teatrimajas saab tutvuda valikuga tänasest eesti kirjandusest, filmist, muusikast ja kunstist.

«Teater on väike osa suurest kultuuriruumist ega sünni vaakumis: on kontekst, kuhu kukub kultuur. Linnateatri hooaja avasündmusel toome vaatajani killukese sellest kultuurikontekstist, kuhu kukuvad meie teatri selle hooaja lavastused,» räägib Veiko Tubin, sündmuse üks korraldajatest. «Kogu kultuur siia ei mahu, see on liiga suur. Aga paotame ukse, millest läbi astumine on igaühe vaba valik. Lisaks kutsume kõiki oma kultuurisoovitusi jagama Twitteris või Facebookis, kasutades hashtagi #kontekst.»

Lavaaugus toimub päeval kaasaegse eesti kirjanduse staadionikontsert, kus Eda Ahi, Sveta Grigorjeva, Valdur Mikita ja Robert Kurvitza tekste kannavad ette Linnateatri näitlejad. Õhtul ja öösel näeb sealsamas aga Linnateatri näitlejate osalusel sündinud BFMi tudengite sürreaalsete ja naljakate lühifilmide programmi. Taevalava hõivab ;paranoia teabepäev Kiwalt, Põrgusaali aga Linnateatri loomejõudude heliinstallatsioon «Nähtamatu etendus». Joonistamise õpitoa Teatrisõprade klubis ja Dieles korraldab kunstnikerühmitus MUST JOON ehk Liisa Kruusmägi, Anastassia Šarõmova ja Slavomíra Ondrušová.  

Avasündmus «Kontekst» algab 23. augustil kell 16 ja kestab hilisõhtuni. Avatud on kogu teatrimaja ja kultuurihuviliste kõhtude rõõmuks tegutseb välikohvik. Sissepääs Linnateatri hooaja avasündmusele on prii.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles