Spetsialistid: laske hülgel rahus olla

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljes Laulasmaa rannas
Hüljes Laulasmaa rannas Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eestimaa Loomakaitse Liidu juht Heiki Valner ning Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal tuletavad Lohusalus hülgega end lõbustavatele puhkajatele meelde, et vee-elukat ei maksa liigselt häirida.

«Kuigi hüljes pole tige, on tegemist siiski metsloomaga ning ühtki metslooma ei tohiks torkima minna,» rääkis Valner, kelle sõnul peaks vanemad ohtusid ka lastele selgitama.

Mati Kaalu sõnul pole Lohusalus ja Laulasmaal elevust tekitanud loom aga hiljuti loomaaiast loodusse päästetud hallhülgepoeg - tema vabastati Hiiumaa lähedal. «Pea kogu Läänemeres on hülged kaitse all, seega on nad on harjunud inimestes mitte ohtu nägema,» selgitas Kaal.

Kaalu sõnul on tähtis, et inimesed ei laseks end hülgel hammustada - loom kannab ohtlikke baktereid, mis tekitavad pöördumatuid liigesepõletikke. «Inimene peaks olema mõistlik ja võtma hülge olemasolu loomulikult,» toonitas Kaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles