10. oktoobri kuupäev ei ole toonud abielluda soovijate tulva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehkki jäänud on vähem kui kolm kuud, pole perekonnaseisuametnikke tabanud tänavu 10. oktoobril abielluda ja oma sõrmustesse maagilisi numbreid 10.10.10 soovijate tulva, üheks põhjuseks on selle kuupäeva langemine pühapäevale.

Tallinna perekonnaseisuametile ei olnud reedeks laekunud ühegi pruutpaari soovi oma abielu registreerimiseks 10. oktoobril. Kuigi perekonnaseisuamet tavaliselt pühapäeviti ei tööta, tullakse mõjuval põhjusel ka pühapäeval abielluda soovijatele siiski vastu. Perekonnaseisuameti aastatega kogunenud statistilised andmed näitavad, et abielluda soovitakse rohkem suvel kui talvel ja nädalapäevadest eelistavad abielu registreerijad reedet ja laupäeva.

Tartu maavalitsuse kantselei rahvastikutoimingute talituse poole on siiani pöördunud 10.10.10 abielu registreerimise sooviga vaid üks noorpaar. Paraku on Tallinnast ja ülejäänud Eestist erinevalt abielude registreerimine Tartu maavalitsuse talituse pädevuses ning seadustest tulenevalt ei saa see talitus teha ametialaseid toiminguid väljaspool ametlikku tööaega.

Tänavu 10. oktoobril või mõnel teisel pühapäeval abielluda soovijatel on selleks siiski mitu varuvarianti. Lisaks perekonnaseisuametnikele on Eestis võimalik lasta oma abielu registreerida notari või selleks perekonnaseisuametilt loa saanud vaimuliku poolt.

Väljaspool ametiruume ja ametnike tööaega abielu ebatavalisemates tingimustes registreerimiseks on Eestis veelgi võimalusi. Reedel Tartus alanud Helisevate Hansapäevade programmis pannakse laupäeval, 17. juulil kell 18 Raekoja platsil «hansapulmas» paari Tartust pärit noored Merit ja Marko Oviir.

«Mitmedki inimesed on küsinud, kas tegemist pole mitte mängupulmaga. Kinnitame, et noorpaar on tõepoolest Tartus pulmi pidavad abiellujad ja meie oleme väga rõõmsad, et nad olid nõus Hansapäevadega liituma. Ning juba ootame signaali ka järgmise aasta pruutpaarilt,» kinnitas Helisevate Hansapäevade projektijuht Ants Johanson BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles