Lugeja kiri: lasteaiakoht olgu tasuta

Jüri Laurson
, liikleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varsti algab lastele kooliaasta, kuid valitsus on unustanud, et toimunud haridusuuendus nõuab lastevanematelt laste koolitamisel suuri väljaminekuid ja seega vajab lapsevanem suuremat riigi toetust ja abi.

Tänu haridustee reformimisele algab tänapäeval laste üldharidus juba lasteaias. Kahjuks ei võimalda kõrged lasteaiatasud väikese kuusissetulekuga peredel lapsi lasteaeda panna. Kas tõesti puudub neil lastel võimalus kooliteed alustada, sest esimesse klassi pääseb katsete alusel? Aeg, mil kooliteed alustati tähtede ja numbrite õppimisega, on möödas.

Kui uskuda riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Heljo Pikhofi (SDE) toodud andmeid artiklis «Naist sunniga sünnitama ei pane» (PM 18.06), kuluvat lapse peale keskmiselt 280 eurot kuus, eri vanuses erinevalt: pisut üle 400 euro imikueas ning veelgi rohkem 18–19-aastase puhul. Samas mainitakse, et riigi, omavalitsuste ja kogu ühiskonna suhtumine peaks igati soosima ja soodustama laste saamist, et lapsed kasvaksid inimväärsetes tingimustes ja saaksid hea hariduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles