Mitu kolmanda riigi kodanikku üritas ebaseaduslikult piiri ületada

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene piiripost.
Vene piiripost. Foto: Õhtuleht/Scanpix

Eile õhtul laekus Postimehele mitu vihjet kohalikelt elanikelt, et Võrumaal Meremäe vallas Vinski piiripunktis on kohal kriminaalpolitsei, kes peab kinni kohalikke ning küsib neilt dokumente. Politsei kinnitusel uuritakse ühisvaatlusega hiljutist ebaseaduslikku piiriületust.

Kuulduste kohaselt olid piiri ületanud vietnamlased. Politsei kommunikatsiooniosakond oli eile õhtul sündmuse kohta informatsiooni jagades väga kidakeelne.

«Tegemist oli politsei ja piirivalve tavatööga. Detaile me avalikustada ei saa, see võib kahjustada meie võimekust piiri valvamisel ja piiririkkujate tabamisel,» lausus täna hommikul politsei pressiesindaja Ragne Keisk.

Ühe vihje kohaselt oli piirkonnas kuulda ka tulistamist. «Meile teadaoleva info pinnalt mingit tulistamist aset leidnud ei ole,» lisas ta. Keisk toonitas, et midagi kriminaalset ega ärevat eile piiril ei toimunud.

Kahe riigi ühisvaatlus

Kella 9:45 ajal täpsustati, et piiri ääres leidis aset hoopis kahe riigi piiriesindajate kohtumine ja võimaliku piiririkkumiskoha ühisvaatlus. Politsei jättis oma teates täpsustamata küll, millise kahe riigi esindajad kohtusid, kuid Meremäe vald piirneb Venemaaga.  

«Ebaseaduslikku piiriületust ei toimunud, isikuid kinni ei peetuid ja tulirelva ei kasutatud. Ühisvaatluse käigus kasutati foto- ja videotehnikat. Ühisvaatluse juures viibisid kriminaalmenetluse osalised,» seisab politsei teates.  

Väidetava tulistamise kohta politseil info endiselt puudub, küll aga selgitasid piiripolitseinikud välja, et Meremäe vallas tegid noored eile õhtul lõket ning arvatavasti visati seal midagi sellist lõkkesse, mis tulistamisele sarnast heli võis tekitada. Kuna piirkonnas on ka metsamassiivid, siis ei saa ka välistada võimalust, et tegemist võis olla ka jahimeestega, lisas politsei.

Uuritaks ebaseaduslikku piiriületust

Veidi enne kella 15 paljastas politsei, et Eesti ja Venemaa ametkondade hiljutised kohtumised piirialadel ning piiriäärsed otsingutööd on seotud selle nädala esmaspäeval toimunud ebaseadusliku piiriületusega.

«Esmaspäeval peeti Eestis kinni mitu Eesti kodanikku, keda kahtlustatakse ebaseaduslikule piiriületusele kaasa aitamises. Venemaal on kinni peetud mitu kolmanda riigi kodanikku, keda kahtlustatakse ebaseaduslikus piiriületuses,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk.  

Eile toimus Eesti ja Venemaa piiriesindajate kohtumine piiriületuse kohas, kus selgitati ebaseadusliku piiriületuse asjaolusid.

Tulirelva ei ole PPA selle aja jooksul piiriäärsetel aladel kasutatud, puudub ka info, et seda oleks kasutanud keegi teine. «Otsinguid läbi viies kasutati nädala alguses ka PPA helikopterit. Kinnipidamiste käigus ei ole ükski inimene viga saanud,» lisas Keisk.

Kuna kogu juhtumi uurimine on alles algusjärgus, ei saa politsei praegu paraku kõiki juhtumi detaile avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles