Pärnu lahes tehti kahjutuks lõhkekeha

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus lahes tehti eile lõhkekeha kahjutuks.
Pärnus lahes tehti eile lõhkekeha kahjutuks. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalve amet teatas, et eile tegid mereväe tuukrigrupi tuukrid koostöös Pärnu kordoniga Pärnu lahes kahjutuks vana torpeedo detailidest koosneva objekti.

Kohalik kalur teatas mõned päevad tagasi lõhkekeha sarnasest objektist Pärnu lahel, mis asus Reiu ranna lähistel, kaldast umbes 500 meetri kaugusel. Pärnu kordon käis infot kontrollimas ja tähistas objekti asukoha, et koostöös spetsialistidega leiule hinnang anda ja otsustada, kuidas edasi tegutseda.

Eile ennelõunal väljus Pärnu jahisadamast kordoni mootorpaat, mille pardal oli kuus meest ning võttis suuna piirkonda, kust oli leitud lõhkekeha sarnane objekt.

Leitud objekti näol oli tegemist vana torpeedo suruõhusilindriga. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Graki sõnul võeti vastu otsus, et kõige otstarbekam on objekt kohapeal lõhata.

Lõhkamise tagajärjel torpeedo osa purunes ja vajus põhja, umbes kolme meetri sügavusele. Pärast õnnestunud lõhkamist võeti suund tagasi sadamasse.

Ühisettevõtmisel osalesid neli inimest mereväe tuukrigrupist ja kaks Pärnu kordonist.

Pärnu kordoni juht Janek Pinta ütles, et sellised leiud ei ole Pärnu lahes õnneks sagedased. «Arvestades, et Pärnu lahe veel liigub palju erinevaid aluseid, kujutavad vanad lõhkekehad neile suurt ohtu,» rääkis Pinta.

Ta lisas, et kõigist avastatud lõhkekehadest on õige teada anda telefonil 112 ning ise ei tohiks neid puutuda ega liigutada. «Puudutamise või liigutamisega võivad kaasneda traagilised tagajärjed,» lisas Pinta.

«Samuti on hea, kui leitu tähistatakse millegagi, mis annab märku ohust ja teeb selle ka sündmuskohale minevatele spetsialistidele kergemini leitavaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles