Rekordi jooksnud teatenelik sai võimsa emotsiooni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rekordi jooksnud teatenelik
Eesti rekordi jooksnud teatenelik Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuval EMil tegi suurepärase esituse Eesti 4x100 m teatenelik (Mart Muru, Rair Veesalu, Markus Ellisaar, Marek Niit), kes jooksid Eesti rekordi 39,52. Eelmine tipptulemus (39,69, Argo Golberg, Maidu Laht, Martin Vihmann, Erki Nool) pärines 2002. aastast. Sportlased kinnitasid, et kõik sujus plaanipäraselt ning eesmärk sai täidetud. Kokkuvõttes said eestlased EMil 12. koha.

Esimeses vahetuses jooksnud Mart Muru tunnistas, et teatevahetus õnnestus hästi. «Olin enne starti nii keskendunud, et suutnud ühelegi muule asjale mõleda. Rahva karjumist kuulsin alles siis, kui olin pulga edukalt üle andnud,» rääkis Muru oma muljeid.

Ka teises vahetuses jooksnud Veesalu oli oma panusega rahul. «Ühel hetkel nägin, et Suurbritannia hakkab eest ära minema. See korraks morjendas, aga üldiselt mõtlesin ikka oma jooksule.»

Kolmandana jooksnud Ellisaar ammutas energiat aga rahva kaasaelamisest. «Sellist emotsiooni polnud varem tundnud. Rahvas elas kaasa ja sealt tuli võimas energia. Andsin jalgadele valu ning tagakurv tuli hästi välja. Oluline oli pulk võimalikult kiiresti üle anda, et kõige kiireim mees (Marek Niit – toim) saaks rohkem joosta,» rääkis Ellisaar.

Ankrumees Niidu töö oli kogu meeskonna panus rekordiks vormistada. «Hoidsin sisekurvi, et kõrvaljooksjaga käsi kokku ei paneks. Kokkuvõttes oli kõigi poolt okei jooks,» ütles Niit, kes kutsuti pärast rekordi püstitamist ka dopingukontrolli.

Zürichis ka 400 m ja 200 m distantsidel kaasa teinud Niit ütles, et jalad olid tänaseks kenasti taastunud. «Eile oli jooksuvaba päev. Midagi erilist tegema ei pidanud, sest ühest puhkepäevast tavaliselt piisab.»

Niit jooksis sellel EMil juba teise Eesti rekordi, kuna uuendas vabariigi tippmarki ka 400 m jooksus. Kui arvestada ka Rasmus Mägi 400 m tõkkejooksu poolfinaalis joostud rekordit, oli tegemist kolmanda Eesti tippmargiga sellel EMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles