Eesti Ööjooksu tiitel rändas esmakordselt Keeniasse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks.
Ööjooks. Foto: Ain Liiva

Rakveres laupäeval toimunud neljanda Eesti Ööjooksu poolmaratoni distantsil võidutses uut rajarekordit tähistava 1:06.02-ga keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Tagasihoidlik 24-aastane jooksumees oma emotsioone võistluste järgselt väga ei näidanud, sõnades vaid, et jäi jõuprooviga rahule.

Finišis edestas Wachira teisena lõpetanud leedulast Remigijus Kancyst enam kui pooleteise minutiga – Kaunasest pärit jooksja ajaks märgiti 1:07.45. Kolmas oli Eesti Maratonitiimi liige Kaupo Sasmin ajaga 1:08.08.

Veel kolm kilomeetrit enne lõppu liidrile Mukungast paar-kolm minutit taga olnud kolmemeheline jälitajategrupp, kuhu kuulusid teistehulgas Sergei Tšerepannikov ja Priit Lehismets, eksisid rajalt ning diskvalifitseeriti distantsi lühendamise tõttu finišijärgselt.

Naiste poolmaratonis saavutas kolmandat aastat järjest võidu Venemaa jooksja Natalia Sokolova, kelle lõpuaeg 1:16.20 tähistab samuti uut Rakvere rajarekordit. Teise koha teenis sarnaselt mullusega Olga Andrejeva (1:20.51) ja kolmanda Kaisa Kukk (1:21.12).

„Jäin väga-väga rahule,“ märkis Natalja Sokolova. „Öine linnajooks on midagi erilist – huvitav trass, rahva kaasaelamine, melu. Usun, et tulen kindlasti siia edaspidigi.“

Sokolova pere rõõmu täiendas abikaasa Aleksei Sokolovi esikoht 10 km distantsil. Peterburilane Sokolov saavutas esikoha samuti uue rajarekordiga, mis kirjutatakse nüüd numbritega 30.46. Vaid kaks sekundit kehvema ajaga tuli teisele kohale Priit Aus ning kolmandaks Rauno Laumets ajaga 31.58.

Naiste sama pikal võistlusmaal moodustasid esikolmiku Kelly Nevolihhin (38.10), Kelli Floren (40.03) ja Kristel Vallaste (41.23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles