Loodav fondifond suurendab äriinglite investeerimisvõimekust

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredexi juht Andrus Treier.
Kredexi juht Andrus Treier. Foto: Martin Ilustrumm, Reporter.ee

KredExi juhataja Andrus Treier ütles täna Pärnus Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBan seminaril toimunud paneeldiskussioonis, et riiklik finantsasutus KredEx on loomas fondifondi seemne- ja varase faasi investeeringute tarbeks, mille üheks eesmärgiks on suurendada äriinglite investeerimisaktiivsust siinsel turul.

Treieri sõnul on oluline, et fondifondi alla loodavate allfondide tingimused  oleks kooskõlas kohaliku turu varase arengustaadiumiga ning toetaks investeeringute tegemist.

Kogu loodava fondifondi maht on 60 miljonit eurot ning see raha suunatakse allfondidesse, millele riik valib fondijuhid. Fondifondi alla luuakse hinnanguliselt kolm kuni neli allfondi, mis on mõeldud seemne- ja varase faasi investeeringute toetamiseks alustavatesse ettevõtetesse. Ühe eraldi fondina luuakse äriinglite kaasinvesteerimisfond, mis aitab äriinglitel  rahastada idufirmade tegevust. Eesti äriinglid on seni olnud väga aktiivsed, loodav fond peaks kasvatama nende tehtavate investeeringute mahte ja parandama alustavate ettevõtete rahastamisvõimalusi veelgi, ütles Treier.

KredEx loob varase faasi ettevõtete rahastamiseks suunatud fondifondi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga. Struktuurivahenditest rahastatava fondifondi maht on hinnanguliselt 60 miljonit eurot, millele lisandub vähemalt 20 miljonit eurot erainvestoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles