Kodumaiste marjade eest tuleb turul maksta soolast hinda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaarikate kilohind kukub iga päevaga.
Vaarikate kilohind kukub iga päevaga. Foto: Ants Liigus

Seoses aiasaaduste vähesusega on sel aastal turgudel kodumaise toodangu hinnad võrreldes möödunud aastaga märgatavalt kõrgemad ning juhtub ka seda, et kaupmehed müüvad siinse toodangu sildi all hoopis välismaist kaupa.

Maasikahooaeg on läbi saamas ning nüüd võib turgudelt leida juba ka eestimaiseid mustikaid, punaseid ja musti sõstraid, tomatit, kurki ja mugulsibulat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Hinnad aga on külmast talvest tingitud kehvade kasvatustingimuste tõttu eelmise aastaga võrreldes tublisti tõusnud - näiteks vaarika kilohind on sõltuvalt ettevõttest 70 kuni 100 krooni. Kuigi importkaubad on odavamad, kipuvad eestlased eelistama siiski kodumaist.

Tuleb ette ka seda, et kuigi klient on maksnud kodumaise toodangu eest kallimat hinda, müüakse talle Eestimaise pähe hoopis mujalt sisse ostetud kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles