Valitsus kehtestas Obama visiidi ajaks piirikontrolli

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Valitsus otsustas tänasel taaskehtestada Schengeni sisepiiril ajutiselt Eestisse sisenemisel piirikontrolli, et tagada Eestis toimuva Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi ajal avalik kord ja riiklik julgeolek.

Piirikontroll ja riigipiiri valvamine kehtib 31. augustil kella 14st kuni 3. septembri kella 23:59ni Eesti-Läti piiril ning sadamates ja lennujaamades Eestisse sisenevatele inimestele, teatas valitsuse pressiesindaja.

Kui Ameerika Ühendriikide president lahkub Eesti territooriumilt enne 3. septembri kella 23.59, lõpetatakse piirikontroll isikutele ja transpordivahenditele ning riigipiiri valvamine sisepiiril USA presidendi Eestist lahkumisel.

Siseministeeriumi ette valmistatud eelnõus oli ajutise piirikontrolli kehtivusaeg 31. augustist kella 14 kuni 4. Septembri kella 23.59ni, valitsuse otsusega on kontrolli kehtivusaeg ühe päeva võrra lühem.

Piirikontrolli ajutise taaskehtestamise eesmärk on tagada tõhustatud kontroll Eestisse saabuvate isikute üle. Ajutise piirikontrolli ajal ei teostata tollivormistust ega kohaldata sanitaar-, veterinaar- ja fütosanitaarkontrolli nõudeid.

Tavalise reisija jaoks piirikontrolli ajutine taaskehtestamine suuri muudatusi kaasa ei too. Inimesed peavad silmas pidama, et neil oleks piiri ületades kaasas kehtiv pass või ID-kaart, autojuhtidel ka sõiduki dokumendid. Passi templit ei lööda.

Sisepiiril riigipiiri valvamise taaskehtestamise ajal ei ole lubatud Eesti ja Läti piiri ületamine piiripunktide vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles