Augustitants alustab Eesti tantsulavastajate kahe maailmaesiettekandega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuti Gildi SAALis saab Augustitantsu raames veelkord näha Flo Kasearu, Riina Maidre, Oksana Tralla, Marianne Männi ja Veronika Vallimäe omanäolist lavastust «Püha öö»
Kanuti Gildi SAALis saab Augustitantsu raames veelkord näha Flo Kasearu, Riina Maidre, Oksana Tralla, Marianne Männi ja Veronika Vallimäe omanäolist lavastust «Püha öö» Foto: Kanuti Gildi Saal/Kaur Ilves

Tallinnas läheb täna käima 15. rahvusvaheline kaasaegsete etenduskunstide festival Augusti TantsuFestival.

Festivali esimest nädalat ilmestavad 2 maailma esietendust Eesti koreograafidelt. Festivali avab vabakutselise koreograafi Mihkel Ernitsa lavastus «Mehed. Pühendumine». See on soololavastus, kus laval olevat Tarvo Truusi toetavad Einar Lintsi video ja Marit Ilisoni kujundus. See on lavastus meile kõigile tuttavatest sisemonoloogidest ja küsimustest, mis seotud pühendumisega. Tegu on tekstipõhise ingliskeelse lavastusega, mida mängitakse kahel päeval – 21. ja 22.augustil Kanuti Gildi Saalis.

Aktiivselt etenduskunstide ja kirjandusmaailmas tegutsev kadrinoormets koos Diego Agulló'ga on juba mitu nädalat trotsinud suvist kuumust ja külma, et valmistada ette kohaspetsiifilist lavastust «DARKS IN BLUES». Pühapäeval, 24.augustil esietenduv lavastus on filmilik kogemus, olles sügav ja kauge, puhas ja lauge; ahvatlevalt kutsuv. Etendus toimub vabas õhus ning publik viiakse kohale bussiga.

Reedel ja laupäeval vallutab Von Krahli Teatri enneolematult mõjuv kogemusetendus «Grind». Jefta van Dinther'i, Minna Tiikkainen'i ja David Kiers'i lavastus pakub  ruumi, kus keha, valguse ja heli komponendid loovad sidemeid, mis mõjutavad, ajavad segadusse ja liigutavad. Reedel toimub Von Krahli baaris ka koostöös technomuusika pidudesarjaga Mürk peoõhtu, kus teiste hulgas astuvad üles Algurütmid ja Compound Minerals.

Eesti osa tänavusel Augusti TantsuFestivalil jätkub ka esmaspäeval, kui Kanuti Gildi SAALis saab veelkord näha Flo Kasearu, Riina Maidre, Oksana Tralla, Marianne Männi ja Veronika Vallimäe omanäolist lavastust «Püha öö», mis oli nomineeritud 2013. aastal Eesti Teatriauhindade jagamisel muusika-, balleti- ja tantsulavastuste žürii eriauhinnale kui isikliku ja kodu valdkonna edukas toomine lavale ning harva ettetulev põlvkondadevaheline side etenduskunstis.

15. korda toimuv Augusti TantsuFestival on Tallinna vanim rahvusvaheline etenduskunstide festival, mis arenenud koos ajavaimuga ning valdkonniti hägustunud koos erinevate kunstiliikide piiride hägustumisega ning on eelkõige pühendatud kunstnikele, nende mõtetele ning tegudele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles