Balti keti mälestustahvel jäi avamisürituseta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti keti tee äärde paigaldatavad mälestustahvlid jäid varem väljakuulutatud avamisürituseta, et mitte häirida liiklust.
 

Kui nädal tagasi kuulutas maanteeamet, et Tallinna piiril toimub Balti keti aastapäevaks paigaldatud mälestustahvli avamisüritus, siis täna teatas amet lakooniliselt oma kodulehel, et mälestustahvel on juba üleval ning avamist ei toimu.

«Meie eesmärgiks oli Balti koostöö raames paigaldada 25. aastapäevaks kõigis kolmes Balti riigis keti teele mälestustahvlid ja sellest kõigile ka teada anda,» ütles maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Mari-Jaana Adams Postimehele. 

«Kuna tänane avamine Tallinna piiril oli planeeritud ajaliselt lühikesena ja oleks kaasa toonud ürituse ajaks liikluskorralduslikke muudatusi, pidasime piisavaks anda sõnum edasi teatena meie kodulehel ja Facebooki kaudu,» põhjendas ta esialgu välja reklaamitud ürituse ärajäämist.

Tema sõnul oli mälestustahvlite avamine plaanis juba umbes pool aastat tagasi. «Nüüd, ürituse lähenedes said mälestustahvlid juba paika ja homme toimub Eestis mitmeid suuremaid üritusi Balti keti mälestuseks,» märkis Adams.

«Peame oluliseks, et Balti keti mälestustahvlid on nüüd üleval nii Eestis, Lätis kui ka Leedus.»

Eestis asuvad Balti keti mälestustahvlid Harju maakonnas Tallinna linna piiril Tallinna-Rapla-Türi maanteel, Järva maakonnas Särevere külas olemasoleva Balti keti mälestusmonumendi juures, Rapla maakonnas Tallinna-Rapla-Türi maanteel parkimisplatsil Rapla lähedal ning Viljandi maakonnas Imavere - Viljandi – Karksi-Nuia maanteel Loodi vasakpoolsel parkimisalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles