Rongide populaarsus avaldab survet bussifirmadele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Nii Sebe tütarfirma Eesti Buss kui Taisto on otsustanud võtta käigust ära busse, mis viivad Viljandist teistesse linnadesse.

Maanteeamet kinnitas eile Taisto bussifirma taotluse kahe väljumise ärajätmise kohta Tallinna–Viljandi ja Viljandi–Tallinna suunal. Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos ütles Vikerhommikule antud intervjuus, et Taisto on nüüdseks sulgenud juba neli kaugbussiliini. Ta tõi peamiseks põhjuseks Elroni pakutava tugeva konkurentsi.

Osaühingu Eesti Buss juht Gunnar Obolenski kinnitas Sakalale, et Elroni uute rongide tulekust alates on bussiga sõitmise vastu huvi tunduvalt kahanenud ning sellega seoses on vähendatud mitmel pool Eestis väljuvate busside arvu. Viljandit läbivatest on väiksemaks jäänud Tallinna–Valga bussi väljumiste arv, üle Eesti on viimase poole aasta jooksul lõpetatud juba ligi 20 bussi väljumine. Ühtegi liini täielikult suletud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles