Linnaosad: Lilleküla – sigade arvel kerkinud

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla linnaosavanem Arne Kongi ning pikaajalised linnaosa elanikud Agnes Piilberg ja Aino Raudla on nii oma linnaosa ajaloo kui ka tänapäevaga rahul.
Lilleküla linnaosavanem Arne Kongi ning pikaajalised linnaosa elanikud Agnes Piilberg ja Aino Raudla on nii oma linnaosa ajaloo kui ka tänapäevaga rahul. Foto: Marianne Loorents

Sõjajärgsel ajal olid Lillekülas kartulimaad ja loomalaudad üsna tavalised. Käidi Leningradi turul ja saadud raha eest kerkisid eramud.

“Ma ise kasvatasin ka sigu. Meie maja seinad ja sarikad on Leningradis sealiha müügist saadud raha eest ehitatud,” meenutas Võidu tänaval elav Aino Raudla, kes kolis Lillekülla 1953. aastal. Loomalautu Lille tänaval mäletab ka 1953. aastal samale tänavale kolinud Agnes Piilberg.

Koduloomi ja kodulinde on sealkandis kasvatatud hiljemgi. Lilleküla linnaosavanema Arne Kongi sõnul kasvatas ta ise veel 1980ndatel Lille tänava eramu territooriumil parte. Tema naaber pidas isegi 1990ndate alul lehma, sigu ja kanu. “Ise käis veel lihakombinaadis tööl,” lisas Kongi muheldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles