Eesti Telekomi suuromaniku kasum kasvas 17 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Telia Sonera juhatuse esimees Lars Nyberg.
Pildil on Telia Sonera juhatuse esimees Lars Nyberg. Foto: Scanpix Sweden

Eesti Telekomi suuromaniku, siinsetelt omanikelt mullu sügisel firma üle võtnud Rootsi Telia Sonera puhaskasum kasvas teises kvartalis 17 protsenti ning ettevõtte tõstis selle aasta väljavaateid.

Telia Sonera kasum kasvas 5,24 miljardi Rootsi kroonini eelmise aasta sama aja 4,47 Rootsi krooniga võrreldes. Kasumi kasv osutus analüütikute ootustest veidi paremaks, viimased prognoosisid alla 5,2 miljardi krooni suurust kasumit.

Käive kahanes 1,7 protsendi võrra 26,96 miljardi Rootsi kroonini. Mullu samal ajal oli telekommunikatsiooniettevõtte käive 27,42 Rootsi krooni. Samas kohalikus valuutas arvestatuna ning ülevõtmisi välja jättes kasvas firma käive aasta varasemaga võrreldes 3,3 protsenti.

Firma juht Lars Nyberg märkis aruandes, et headele tulemustele pani aluse Euraasia tugev kasv. «Tänu majandusolukorra paranemisele näitas müük näiteks Kasahstanis taas kahekordseid kasvunumbreid ning me suutsime oma turupositsiooni kõigis Euraasia riikides parandada,» tõdes Nyberg.

Firma juht märkis aruandes ka Eestit, tunnistades, et siinsel turul nähakse paranemise märke.

Mullu sügisel siinsetele aktsionäridele eesotsas riigiga 93-kroonise aktsiahinnaga väljaostupakkumise teinud Telia Sonera vastu on endised väikeaktsionärid Kawe Kapitali taotlusel ning advokaadibüroo Sorainen esindusel üles astunud ning nõuavad aktsiate eest makstust kõrgemat õiglast hüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles