Webmedia uus aktsionär investeerib firmasse 110 miljonit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Webmedia Group'i juht Priit Alamäe.
Webmedia Group'i juht Priit Alamäe. Foto: Raigo Pajula.

Eesti ja Baltimaade üks juhtivaid tarkvarafirmasid Webmedia Group lõi käed Kesk- ja Ida-Euroopa riskikapitalifirmaga Enterprise Investors, kes investeerib ettevõttesse ligi 110 miljonit krooni ning saab ettevõttes 36 protsendi suuruse osaluse.


Webmedia Group’i juhi Priit Alamäe sõnul otsustati ettevõttesse kaasata lisakapitali, et toetada firma kasvuplaane.

Eeskätt kavatseb tarkvarafirma kasvada ning laieneda välisturgudel ning Alamäe kinnitusel nähakse oma peamiste turgudena Balti riike, nn Uus-Euroopat ning Kesk-Aasiat ja Aafrikat.

Alamäe sõnul on viimatinimetatud regioonide näol tegu turgudega, mis järgneva kümne aasta jooksul kiirelt arenevad.

Enterprise Investors’i riskikapitali meeskonna vastutav partner Rafal Bator selgitas, et Webmedia tehingu näol on tegu riskikapitalifirma esimese Eestisse suunatud investeeringuga.

Tema sõnul on Enterprise Investors’i (EI) puhul tegu Kesk- ja Ida-Euroopa riskikapitalifirmaga, mis on investeerinud 120 ettevõttesse enam kui 1,3 miljardit eurot.

20-aastase ajalooga EI on Kesk- ja Ida-Euroopa üks suurimaid riskikapitalifonde. Ettevõtte fondid on tänaseks müünud oma osalused 91 firmas, tuues investoritele kogutulu üle 1,4 miljardi euro. Hetkel on riskikapitalifirmal investeeringuid 29 ettevõttes.

Samas on Enterprise Investors’il üsna suured ootused oma investeeringutele: nimelt eeldab riskikapitalifirma, et nende poolt tehtud investeeringud tulevad 3-4 aasta jooksul 4-5 kordselt tagasi.

Kuid ka Webmedia juhtide kinnitusel on ettevõttel välisturgudel üsna ambitsioonikad plaanid. Priit Alamäe sõnul on ettevõttel juba täna kliente rohkem kui 60 riigis, nende seas nii erinevate riikide valitsused, pangad kui ka kindlustusfirmad. Tema sõnul näitab Webmedia Group ka sel aastal kasvunumbreid. Kui suurtest kasvudest jutt käib, on tema sõnul siiski vara öelda.

Küll märkis ta, et Enterprise Investors valiti partneriks just seetõttu, et tegu on piisavalt suure ja kogenud tegijaga, kellega on koos võimalik maailma vallutada.

«Usume, et Eestil on maailmale palju pakkuda,» märkis Alamäe.

Samas vihjas ta, et kuna hetkel pole Baltimaades ühtegi tarkvarafirmat, mille aktsiaid oleksid noteeritud kohalikul börsil, võiks tulevikus Webmedial olla seda ehk põhjust teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles