Stubb: õhujõudude Hornetid õhupiiri rikkunud Vene lennukit uurima ei läinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õhujõudude F-18 Hornet.
Soome õhujõudude F-18 Hornet. Foto: SCANPIX

Soome kaitseministeeriumi oletusel rikkus Vene riigiametnike lennuk eile Soome õhupiiri, peaministri Alexander Stubbi sõnul õhujõudude Hornetid sissetungijaga tutvuma ei läinud.   

Ministeeriumi andmetel sisenes võõras lennuk Soome õhuruumi Hankoniemist läänes. Venemaa eitab juhtunut.

RIA Novosti vahendas Venemaa kaitseministeeriumi teadet, mille järgi tõusis Balti laevastiku transpordilennuk Peterburi lähistelt õhku ja lendas seejärel Kaliningradi, järgides plaanitud marsruuti. Ministeeriumi kinnitusel transpordilennuk Soome õhuruumi ei sisenenud.

Soome kaitseministeeriumi pressiülem Max Arhippainen kinnitas, et Vene lennuk viibis Soome õhuruumis mitu minutit. Intsident leidis aset veidi enne kella 19.

Soome piirivalve pole oma seisukohta eilse intsidendi kohta seni veel avalikustanud.

Peaminister Stubb rääkis täna Yleisradios, et sai juhtunu kohta piisavalt palju teavet ning mingit dramaatikat selles pole.  

Viimati rikkusid Vene lennukid Soome õhupiiri mai lõpus. Tookord sisenes võõrasse õhuruumi kaks lennukit ühel ja samal päeval. Soomes puhkes seejärel paras segadus ja kõige selle ajal tuli ilmsiks, et peaminister Jyrki Katainen ei olnud kursis võõrriigi lennukite tuvastamise tavadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles