Kommersant: Venemaa ei osale NATO Walesi tippkohtumisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO 4.-5. septembri Walesi tippkohtumise kõik põhiteemad on seotud ühel või teisel viisil Venemaaga, kuid venelasi pole kohtumisele kutsutud, kirjutas ajaleht Kommersant.

«Vastupidiselt eelmiste aastatega ei ole Venemaa esindajaid NATO tippkohtumisele kutsutud,» kirjutas ajaleht.

NATO peakorteri allikad ütlesid Kommersandile, et Venemaa osalemist Walesi tippkohtumisel peeti sobimatuks.

«Moskva ei oodanudki praegusi olusid arvestades kohtumist,» ütlesid ajalehele Vene diplomaatilised allikad. «NATO otsustas piirata Venemaaga koostööd juba aprillis. See polnud meie idee, meie olime valmis ühistegevust jätkama. On kurb, et olulised projektid on külmutatud. Nüüd on pall alliansi väljakupoolel ja meie koostööd ei palu.»

Vene allikad avaldasid lootust, et Vene-NATO suhted võivad paraneda pärast Norra endise peaministri Jens Stoltenbergi saamist NATO uueks peasekretäriks. Moskva suhtub Stoltenbergi «neutraalselt positiivselt», praegune alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen on Venemaad viimasel ajal ärritanud, kirjutas Kommersant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles