Kolm paremat lahendust

Tõnis Tulp
, liikleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Tulp
Tõnis Tulp Foto: Peeter Kümmel / Sakala

(Tõnis Tulbi artikkel on ajendatud 21. augusti Sakalas ilmunud uudisest «Uuel tänaval muutub liikluskorraldus».)

ESMAPILGUL TUNDUB idee kanda parkimine Uuel tänaval parempoolsest servast üle vasakpoolsesse üpris mõistlik, sest see nagu väldiks ümberpõikeid parkivatest sõidukitest ning ohtu, et mõni parkima asunud autost väljuv juht võiks kogemata sattuda mööduva auto rataste alla või jääda paremal juhul ilma oma auto juhiuksest. Siiski tundub, et selle idee autorid ei ole suutnud läbi mõelda, kelle väljumine peatuma või parkima asuvast autost on kaasliiklejatele ohtlikum: kas koolitatud ja liikluseeskirja tundma kohustatud autojuhi või siis liikluses tihtilugu kehvavõitu orienteeruvate kaassõitjate oma.

Olen olnud aastaid kohustatud Uuel tänaval autost välja laskma oma eakat tädi ning tänanud mõttes kõiki häid vaime, et tal on seni olnud võimalik väljuda turvaliselt tänava paremale poolele ja ta ei ole olnud sunnitud astuma linna ühe peamise liiklussoone automöllu. Aga just seda peab ta nüüd tegema hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles