Lõuna-Eesti sõdalased surusid oma tahte peale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floralaste väravavahil Jüris Sahkuril tuli oskustest hoolimata kolmel korral oma võimetust tunnistada.
Floralaste väravavahil Jüris Sahkuril tuli oskustest hoolimata kolmel korral oma võimetust tunnistada. Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval mängiti Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliigas 21. vooru mänge. Rakvere FC Flora kohtus kodus samuti tabeli lõpuosas oleva Valga FC Warrioriga ning sai järjekordse kaotuse tulemusega 1:3 (0:1).


Kuum rannailm ei soosinud pealtvaatajate tribüünile voorimist, ning kui musta-valgetriibulistes särkides sõdalased ja rohelistes floora esindajad väljakule jooksid, oli mängu alguseks kohale jõudnud paar-kolm andunud fänni ning mõni jalgpalliasjatundja.

Mängu edenedes suurenes vaatajaskond siiski mõnekümneni, kellest suur osa kohtumise lõpufaasis pettunult tribüünilt lahkus, sest kodumeeskonna poolteist tundi väldanud ilmetu mudimine ei pakkunud kellelegi rahuldust.

Mängu esimene veerandtund möödus keskväljakul vastastikuses pusimises, kusjuures veidike aktiivsemad olid mõlema meeskonna vasakud ääred – Siim Rannamäe rakverlaste poolel ja Valga meeskonnas debüüdi teinud Viljandi Tuleviku hingekirjas olev Henri Erti. Kohtumise avavärav tuligi tänu Erti aktiivsusele, kes rakverlaste paremkaitsja Algis Keldri üle mängis ning värava ette tsenderdas.

Flora kaitse mängis pehmelt ning 1:0 oli tõsiasi. Värava autoriks Ivo-Henri Pikkor. Algis Kelder eksis nii eelmises kui selles mängus mitmel korral positsiooni valikul ja ka kohtumises Tallinna FC Flora duubliga tuli avavärav vasakult äärelt alustatud rünnakust.

Võimalusi ei loodud

Poolaja lõpus oli valgalastel veel paar võimalust eduseisu suurendada, kuid kodumeeskonna õnneks oli sihik paigast ära. Rakverlased, keda seekord juhendas Sergei Zamogilnõi, olid hädas rünnaku ülesehitusega.

Üksi ette saadetud Sergei Akimov oli toetuseta ning kogu meeskonna mängus puudus hoogsus ning rünnakule mindi aeglaselt ja sihitult. Puudus dispetšer, kes oleks mängu ohjes hoidnud. Tänu rakverlaste rünnaku aeglusele suutsid sõdalased kõik võimalikud läbimurdesuunad kinni katta. “Hakkame ükskord mängima,” kõlas korra väljakul üksik sõjahüüd, kuid hüüdeks see jäigi.

Teise poolaja alguses üritas Zamogilnõi midagi muuta ning tõstis ette aktiivse, kuid tehnikaga kimpus oleva Rannamäe ja tõi Akimovi vasakule, kuid ega see mängupilti paremaks ei muutnud. Kohe poolaja alguses sündis loogiline 2:0.

Rakverlaste väravavaht Jüris Sahkur oli just kaunilt püüdnud Oskar Kaldvee pealelöögi ning teinud hea tõrje üle otsajoone, aga viimasele järgnenud nurgalöögi saatis tugeva pea­löögiga väravasse teine Viljandi-poolne tugevdus Joel Indermitte näol. Laupäeval poolteist poolaega FC Kuressaare väravasuul seisnud Sahkur sai küll näpud vahele, kuid löök osutus liiga tugevaks. Kohe pärast väravat asendas Akimovit eelmises Flora duubliga peetud mängus korraliku etteaste teinud Alari Aunapuu. Seekord oli Aunapuu kaootiline ja suutis silma paista vaid üritustega üksi midagi ära teha.

Pole ründajaid

Kaks väravat löödi kohtumise viimase viie minuti jooksul. Seekord algas valgalaste rünnak paremalt äärelt, kust Ivo-Henri Pikkor söötis trahvikasti joonele ning seal vaba olnud Rasmus Muskind lõi püüdmatult 3:0.

Poolteist tundi hambutult keskelt üritanud kodumeeskond ei suutnud tegelikult luua ühtegi korralikku väravahõngulist olukorda ning alles üleaja minutitel õnnestus neil siiski auvärav lüüa. Järjekordselt soolotsenud Aunapuu püüdis keskelt pea ees trahvikasti suunduda, kuid tõmmati karjatuse saatel meeter-paar enne seda murule.

Karistuslöögi sooritanud Amor Luup tegi seda korralikult ning auvärav oli sündinud. Hetk enne lõpuvilet oli ka külalistel suurepärane – kuid siiski luhtaläinud – võimalus eduseisu suurendada.

Tribüünil olnud jalgpallitreener Aivar Vood kehitas ainult õlgu, märkides, et sellise aeglase rünnakuga on raske edu loota.

Praegu rakverlasi esindavas meeskonnas on näha, et puuduvad korralikud ründajad ning ka keskväljakul pole liidrit, kes meeskonnale hinge sisse puhuks.

 Tabelis ollakse jätkuvalt viimane ning järgmine liigamäng peetakse pühapäeval Tallinnas, kus vastaseks on tabeli seitsmes Tallinna JK Legion.

Jalgpalliliidu koduleheküljel on kirjas, et täna kell 18.45 mängitakse jälle kodumurul, kui Eesti karikavõistluste 1/64 finaalis kohtub Rakvere FC Flora neljanda liiga meeskonnaga Kohila JK Püsivus.

RAKVERE FC FLORA – VALGA FC WARRIOR

Väravad: 90. Amor Luup - 15. Ivo-Henri Pikkor, 50. Joel Indermitte, 85. Rasmus Munskind. Hoiatused: 60. Jaanus Kaasik, 78. Jüris Sahkur - 12. Ivo-Henri Pikkor, 23. Jaan Kekišev, 60. Oskar Kaldvee, 62. Rasmus Munskind.

Rakvere FC Flora: Jüris Sahkur, Algis Kelder, Siim Rannamäe, Taavi Azarov, Sander Seeman, Amor Luup, Taavi Trasberg, Hans Hiiuväin (68. Endrik Jäger), Jaanus Kaasik, Sergei Akimov (51. Alari Aunapuu), Tõnu Ilves.

FC Warrior: Vadim Gurnik, Anton Hmelnitski, Joel Indermitte, Rasmus Munskind, Märten Pajunurm, Jaan Kekišev, Ivo-Henri Pikkor, Kewin Mataloja (46. Elton Brauer), Oskar Kaldvee (85. Pärt Mikk), Kaspar Sillamaa, Henri Erti.

Esiliiga tabel pärast 21. vooru:                        
1. Tallinna FC Levadia II     21    16    3    2    51:11    51
2. Tallinna FC Flora II     21    13    5    3    48:20    44
3. Lasnamäe FC Ajax     21    12    7    2    42:18    43
4. Kiviõli Tamme Auto     21    10    4    7    46:38    34
5. JK Tallinna Kalev     21    11    3    7    40:28    32
6. Pärnu JK Vaprus     21    7    6    8    34:30    27
7. Tallinna JK Legion     21    6    3    12    31:48    21
8. Valga FC Warrior     21    4    5    12    21:47    17
9. Jõhvi JK Orbiit         21    3    2    16    13:42    11
10. Rakvere FC Flora     21    3    2    16    20:64    9

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles