Rõivas kohtumisel Šveitsi presidendiga: toetame koostöö suurenemist ja täname abi eest pantvangikriisi lahendamisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Šveitsi president Didier Burkhalter ja peaminister Taavi Rõivas arutasid tänasel kohtumisel rahvusvahelist julgeolekut seoses kriisiga Ukrainas ning kahe riigi vahelisi suhteid ja majanduslikku koostööd.

Šveitsi välisministeri ja riigipea ning peaminister Rõivase vahelisel kohtumisel tõdeti üksmeelselt, et Ukraina kriisi lahendamine on Euroopa ja rahvusvahelise diplomaatia põhieesmärk, teatas valitsuse pressiesindaja.

 

Šveits kannab siinkohal OSCE eesistujariigina võtmerolli läbirääkimistes ja poolte lepitamises. Burkhalter tunnistas, et tegemist ole kerge ülesandega, sest Venemaaga on keeruline koostööd teha.

 

Peaminister Rõivas avaldas toetust Šveitsi tegevusele OSCE eesistujana ning tänas hea koostöö eest hiljutise pantvangikriisi lahendamisel, kus pantvangide seas olid nii Eesti kui Šveitsi kodanikest vaatlejad.

 

«Eesti ei ole Šveitsile küll suurim kaubanduspartner, kuid osatähtsus kasvab,» kinnitas peaminister Rõivas kahe riigi vahelisest koostööst rääkides ning nentis, et Ukraina kriisi tõttu on kohtumise põhirõhk just julgeolekul kui tavaolukorras oleks valdavalt räägitud kahe riigi vahelisest majanduskoostööst. Peaministri sõnul on Šveits paljude eestlaste jaoks heaks eeskujuks ning riikide vahel on palju sarnasusi.

 

Peaminister Rõivas lubas ka huvi korral tutvustada ning pakkuda Šveitsile Eesti e-valimiste süsteemi.

President Burkhalter tunnustas Eesti kiiret majanduslarengut viimase 20 aasta jooksul ning toonitas, et Šveitsi valitsus on huvitatud pikaajalisest sõprusest Eestiga ning kahepoolsest koostööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles