Politsei: ihukaitsjad teavad alati, kus president on

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves väljub Reaalkoolist turvameeskonna saatel.
President Toomas Hendrik Ilves väljub Reaalkoolist turvameeskonna saatel. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Meedias on viimase nädala jooksul mitmel korral vihjatud, et president Toomas Hendrik Ilvesel õnnestub aegajalt ihukaitsjate silme alt minema lipsata, politsei seda võimalust aga eitab.

«Tema asukoht on pidevalt teada nii ihukaitsjatele kui ka presidendi kantseleile,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro.

«Samuti tagavad isikukaitse büroo ametnikud Vabariigi Presidendi abikaasa turvalisust.»

Kahro kinnitas, et president on ööpäevaringselt ja geograafilisest asukohast sõltumata isikukaitse büroo politseinike kaitse all.

Presidendipaari turvamise eest hoolitseb keskkriminaalpolitsei. Rohkem Kahro aga turvameeste tööülesandeid ei täpsustanud.

Ta ütles vaid, et turvameeste ülesanne on «kaitstavate inimeste elu ja tervist ohtu seadvate rünnete ennetamine ja tõrjumine.»

Ilvesel olla kombeks ihukaitsjaid maha raputades aeg-ajalt kuhugi kaduda, kirjutas Vahur Kersna eilses Postimehes, viidates diskussioonile Vikerraadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles