Anne kanali vesi pidas suplushooajale vastu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanal
Anne kanal Foto: Sille Annuk

Ehkki kuuma ilma ja suplejaid jätkus Anne kanali äärde viis järjestikkust nädalat nii juulis kui augustis, püsis vesi erinevalt eelnenud aastatest supluskõlbulik rannailmade lõpuni.

Viimati võttis terviseamet Anne kanalist veeproove möödunud nädalal ja labor tuvastas küll reostusbakterite olemasolu, ent nende hulk suplusvees oli inimestele ohutu. Kui 9. juulil võetud proovis soole enterokokke ei esinenud ning kolibakterite hulk oli 184 ühikut 100 milliliitri kohta (lubatud on kuni 1000/100 ml kohta), siis 4. augustiks olid vette tekkinud ka jäljed intensiivsest suplemisest. Soole enterokokkide tase jäi aga lubatud piirnormile tublisti alla nii 4. augustil võetud proovis kui ka 18. augustil.

Veelgi parem oli 18. augusti proovi järgi vee kvaliteet Emajões.


Arvatavalt 1. oktoobrist algab Anne kanalis ka talisuplejate hooaeg. Selleks ajaks on veetemperatuur ilmselt aga juba nii palju alanenud, et ohtlikud bakterid ei suuda selles enam ellu jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles