Tõeline bakteripesa autos

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhtuse pidamine lastega reisides võib olla keeruline.
Puhtuse pidamine lastega reisides võib olla keeruline. Foto: SCANPIX

Paljude jaoks on WC prill-laud väga räpane, kuid Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et sõiduautos võib leida märksa räpasemaid kohti.

Kui keskmiselt on WC prill-laual 50 erinevat sorti baktereid, kuid auto lasteistmeid uurinud briti teadlased leidsid sealt märksa enam baktereid, kirjutab Daily Mail. Birgminghami ülikooli teadlased uurisid 20 lasteistet ning leidsid sealt 100 erinevat liiki seeni ja baktereid, nende seas ka salmonelloosi ja E. coli haiguse põhjustajaid.

Birgminghami Ülikooli uurija, dr  Anne-Marie Krachleri sõnul võivad need bakterid kergesti levida, eriti kui autot ei koristata.

Uuring näitas, et auto võib olla tervisele ohtlikum kui kodu. Seda ka koristatakse harvemini kui toapõrandaid. Uurijate sõnul puhastab iga viies inimene oma autot vaid korra aastas ja 60 protsendile intervjueeritavatele tuli uudisena, et ka auto võib olla tervisele ohtlikult must.

Uuringu tellinud Continental Tyresi turvaeksperdi Mark Griffithsi sõnul peaksid inimesed oma sõidukist mõtlema kui kodust. Eksperdi sõnul ei viskas enamus inimesi prahti oma kodupõrandale nagu nad teevad seda autos.

Kõige sagedamini võib pereautost leida sellist prahti:

1. Katkine jääkraabits

2. Salvrättide karp

3. Taskulamp (ka katkine)

4. Linnakaart

5. Vana tekk

6. Tööriistakarp

7. Šokolaadipaber

8. Vana telefonilaadija

9. Seemisnahk

10. Vana maanteede atlas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles