Viis kookosõli kasulikku toimet

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookosõli.
Kookosõli. Foto: Panther Media / Scanpix

Kui Hollywoodi staarnäitlejad kuulutavad ammu, et nende ilu saladus peitub kookosõli tarbimises, siis tasub välja tuua, mis on täpsemalt suurimad õli boonused.

Kuigi kookosõli puhul teatakse selle rasvasust, tasub end kurssi viia ka sellega, miks seda kasutada soovitatakse, kirjutab Huffington Post. 

1. Lihtne energiaallikas

Lauriinhape, peamine küllastunud rasv kookosõlis, on keskmise ahela pikkusega rasvhape. Keha kasutab seda tüüpi rasvhappeid teisiti kui pika ahelaga rasvhappeid, mis moodustavad suure osa igapäevatoidust. Keskmise ahelaga rasvhappeid töödeldakse maksas ning need muunduvad rakkudes kiiresti energiaks. Uuringud on näidanud, et need rasvhapped on head kaalu langetamisel.

2. «Hea» kolesterooli tõstja

Tahkete rasvade nagu kookosõli tarbimisel tuleb arvestada, et need on rikkad nii «hea» (HDL) kui ka «halva» kolesterooli sisalduse poolest. Kuigi lauriinhape kergitab halva kolesterooli taset, tõstab ta ka hea kolesterooli taset. Uuringute järgi on kokkuvõttes kookosõli tarbimisel kolesteroolile ikkagi hea mõju.

3. Antimikroobi ja antioksüdandi eelised

Kuigi kookosõli peab selles vallas veel uurima, siis teadustööd näitavad, et kookosõli sisaldab ühendeid, mis aitavad vältida ja võidelda teatud viirustega, bakteriaalsete ja seeninfektsioonidega nagu gripp, bronhiit, pärmseente infektsioonid, akne jt.

4. Mugav söögitegemisel

Kookosõli on ülejäänud õlidest tahkem, see on maitselt mahedam ning seda on väga hea tulega kasutada. Kookosõli sobib paljude erinevate toiduainete juurde, eriti küpsetistega. Palju kasutatakse kookosõli ka karritoitudes.

5. Hea nahale

Kookosõli toimib ka suurepärase meigieemaldaja ja kreemina, eriti külmadel talvekuudel, kui nahk on kuivem ja tundlikum ning lõheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles