Seitse noormeest korraldasid Kuressaares omakohtu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Seitse näomaskiga noormeest korraldas Kuressaares pühapäeva õhtul vägivaldse omakohtuaktsiooni kättemaksuks eelmisel päeval peksa saanud sõbra eest. Juhtunu tõttu on praeguseks neli noormeest saanud kuriteokahtlustuse.

Omakohtuni viinud sündmused algasid eelmisel päeval, kui Kuressaares Niidu tänaval tungiti omavaheliste arvete klaarimiseks kallale 40-aastasele mehele ja tekitati talle peksmisega tervisekahjustusi, kirjutab Saarte Hääl.

24. augustil otsustasid eelmise päeva kakluses mitte osalenud seitse noormeest, vanuses 19–22 aastat, kannatanu eest asjaosalistele kätte maksta.

Kuressaare kriminaaltalituse juht Rainer Antsaar ütles, et tuvastamise vältimiseks kasutasid noormehed nägu varjavaid maske. Sündmuste ahel sai alguse Aia tänaval, kus juhuslikult märgati sõiduautot, milles noorukid eeldasid olevat isiku, kes võib seotud olla eelmise päeva peksmisega. Autot meestel peatada ei õnnestunud.

Veidi aega hiljem sõitsid nad kahe autoga eeldatavate peksjate elukohtadesse, sealhulgas ka Ristiku tänavale, kus panid samal ajendil toime omavolilise sissetungi. Lõhuti aknad ja televiisor.

Majast ründajad kedagi kätte ei saanud ja põgenesid politseid peljates minema. Tund aega hiljem pidas politsei kaks kahtlustatavat kinni.

Rainer Antsaar ütles, et asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus avaliku korra raske rikkumise ja omavolilise sissetungimise kohta.

«Nii 23. kui ka 24. augustil toime pandud kuritegudega seotud isikute roll ja võimalik karistusõiguslik vastutus selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluste käigus,» lisas ta.

Kolmapäeval teatas Lääne ringkonnaprokuratuur, et praeguseks on seoses akende ja televiisori lõhkumisega Ristiku tänaval ning auto peatamise katsega Aia tänaval  kahtlustus esitatud neljale noormehele. Neist kolm on Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel eeluurimise ajaks ka vahi alla võetud. Neljas noormees on kahtlustavana kinni peetud ja prokuröril on kavas taotleda ka tema vahistamist.

Omavolilise sissetungi eest, kui see on toime pandud grupis ja nägu varjates, saab kohus süüdimõistmisel  määrata rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistuse.

Nende sündmuste ajendiks olnud 40-aastase mehe peksmise eeluurimine käib, kahtlustust kellelegi veel esitatud ei ole.

Kõigil, kes sattusid juhtunut pealt nägema või omavad informatsiooni, mis aitab kaasa asjaolude väljaselgitamisele, palutakse ühendust võtta politseiga telefonil 45 49 743 või 45 49 707.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles