Lauri: töövõtjad peavad olema valmis juurde õppima

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Peeter Langovits

Töövõtjad peavad tööturul konkurentsis püsimiseks olema valmis ennast täiendama, ütles majandusanalüütik Maris Lauri ametiühingute keskliidu korraldataval majandusala võtmeisikute avalikul arutelul.

«Lihttöölisest IT-inimest ei hakka keegi tegema, see pole lihtsalt optimaalne või tihti ka võimalik,» ütles Lauri.  «Kuid liinitööline või kaupluses töötav müüja on võimeline samm-sammult võtma kasutusele keerulisemaid tehnoloogiaid. Kõigepealt tuleb uskuda, et see on võimalik,» ütles Lauri.

Majandusanalüütiku sõnul tuleks  Eestil otsida tasakaalu kapitalimahukate ja teadmismahukate sektorite vahel.

«Kui aus olla, siis märkimisväärne osa on Eestis siiski tööjõumahukatel sektoritel, kus on palju odavat tööjõudu ja odavat tehnoloogiat. Kümme aastat tagasi suhtusime kehvasti põllumajandusse. Praegu on põllumajanduse lisandväärtus Euroopa keskmisega samal tasemel ning selleni jõuti Euroopa rahade toel tehnoloogiasse investeerimisega. Tööstuses takistavad seda riigiabitõkked, siin peavad aitama erakapital ja pangad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles