Möku baari ees kõlab muusika

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul alustab taas suvetavaks muutunud Möku tänavamuusika festival, kus täiesti tasuta ja vabas õhus saab kuulata vähem ja rohkem tuntud esinejaid.

Tänavune festival on juba neljas ja kestab neli päeva. Üks ürituse korraldajatest Kaarel Jõudvald ütles, et tänu loale nädalavahetusel muusikat südaööni mängida sai vastu võtta rohkem esinejaid.

«Kusjuures naljakas on see, et mõned neist esinejatest on küll kusagilt festivalidelt kõrva jäänud ja kutsutud, aga enamik on ise ennast siia pakkunud,» rääkis ta.

Mõnele esinejatest on see esimene kord tänaval mängida, kuid on ka neid, kes on seda enne teinud. Elatise teenimiseks ei mängi tänaval neist aga keegi, Eestis oleks sellest äraelamine kaugelt liiga raske, mainis korraldaja.

Neljal õhtul astuvad üles 16 üksikesinejat ja kollektiivi, on nii kitarriga mehi kui päris suuri ansambleid. Muusikastiilid on samuti erinevad: indie-hõngulisest folgist rock’n’roll’ini.

Nagu juba tavaks, käib kogu festival Rüütli tänaval baari ees. Maha laotatakse vaip, tänavavalgustusele lisaks tuuakse nõukaaegne põrandalamp. Publik peab endale kuulamiseks sobiva koha ise leidma. Jõudvald lisas, et möödunud aastatel on õhtu lõpuks kohale jõudnud kuni paarsada inimest.

Ilma tõttu midagi ära ei jää, vihma puhuks on varutud telgid, nii et vähemalt muusikud jäävad kuivaks.

Möku tänavamuusika

• 27.–30. augustil Rüütli tänaval Möku baari ees.

• Muusikud alustavad igal õhtul kell 19 ning vahetuvad täistundidel.

• Kolmapäeval ja neljapäeval kestavad kontserdid kella 22ni, reedel ja laupäeval südaööni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles