Iisrael eemaldas Türgi reisihoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina-meelne ja Iisraeli-vastane meeleavaldus Ankaras 6. juunil.
Palestiina-meelne ja Iisraeli-vastane meeleavaldus Ankaras 6. juunil. Foto: SCANPIX

Iisraeli terrorismitõrjebüroo eemaldas täna reisihoiatuse juudiriigi kodanikele, kes kavatsevad Türgisse sõita, öeldes, et türklaste pahameel Gaza abilaeva pardal mais toime pandud verise haarangu pärast on vaibunud.

Juudiriigi sõnul on olukord praegu Türgis rahulik ja Iisraeli-vastased massimeeleavaldused on lõppenud, vahendas AFP.

«Väljastasime hoiatuse mitte reaalse terroriohu, vaid kartuse pärast, et iisraellasi võidakse kontrolli alt väljunud demonstratsioonide käigus rünnata,» ütles terrorismitõrjebüroo juht Elkana Harnof riigiraadiole.

Iisraeli mereväelased pidasid 31. mai varahommikul Vahemerel kinni Türgi laevakonvoi, mis üritas mereblokaadi murdes Gazasse humanitaarabi viia. Sõjaväelased tapsid reisilaeva Mavi Marmara pardal üheksa aktivisti, tuues kaasa maailma avalikkuse hukkamõistu ja rahvarohked Iisraeli-vastased meeleavaldused Ankaras ja Istanbulis.

Iisrael on kinnitanud, et eriüksuslastel ei jäänud muud üle kui jõudu kasutada, kuna aktivistid ründasid neid kohe pärast laevale maandumist metallkangide ja -kurikatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles