Mis vahe on kohupiimadel, selgitab Kehtna majanduskooli toitlustamisõpetaja Anne Kersna.
Tellijale
Lühike kohupiimamääraja
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohupiim on tuntud ja levinud peamiselt Kesk- ja Ida-Euroopas. Kohupiima valmistatakse pastöriseeritud piimast või lõssist (rasvata piim), mida hapendatakse piimhappebakterite puhaskultuuride juuretisega. Hapendatud piima kuumutatakse 40–50 kraadi juures, selle käigus kogunevad piimavalgud valgeteks tombukesteks, mis sadestuvad anuma põhja. Selline sade ehk kalgend ongi kohupiim. Kõrvalsaadusena tekkiv rohekas vedelik on vadak.