Terrorismis kahtlustatav leedulanna süüdistas ülekuulajaid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Kusaite
Egle Kusaite Foto: Leedu politsei

Klaipedalanna Egle Kusaite, keda kahtlustatakse seotuses tšetšeeni terroristidega, eitab süüdistusi ja väidab, et tema tunnistusi on moonutatud, kirjutab uudistevõrk ELTA.


Eile kohtus käinud Kusaite väitis, et teda üle kuulanud Vene korrakaitsjad peksid teda ning prokurörid väänasid tema antud tunnistusi.

20-aastane Kusaite on Lukiškesi vanglas istunud mullu oktoobrist. Leedu peaprokuratuuri prokuröri Justinas Lauciuse sõnul kahtlustatakse Kusaitet tõsistes ja väga tõsistes kuritegudes: terrorirünnakut toime paneva grupi moodustamises osalemises ja terrorirünnaku ettevalmistamises.

Sel nädalal lõpetas Leedu peaprokuratuur eeluurimise. Nende teatel kavatses leedulanna minna Venemaale ja lasta end õhku sõjaväeasutuses, kus peetakse kinni tšetšeeni võitlejaid.

Laucius arvab, et kahtlusalune, kellel pole tükk aega millegi suhtes pretensioone olnud, on nüüd alanud süüdistamise ja kaebamise jaoks saanud innustust kirjadest perekonnaliikmetele.

Kusaite ema ja tädi on talle regulaarselt kirjutanud alates aprillist. «Me vabastame su iga hinna eest,» tsiteeris Laucius Kusaitele saadetud kirja, mille autor lubas tema vabastamiseks kasutada ka mõjukate inimeste võimu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles