Hollandlane sattus Kärdla asemel hoopis Kuressaarde

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Tallinna bussijaamas on olemas korralik teavitussüsteem, suutis hollandlane Kärdla ja Kuressaare bussid segi ajada.
Kuigi Tallinna bussijaamas on olemas korralik teavitussüsteem, suutis hollandlane Kärdla ja Kuressaare bussid segi ajada. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile hommikul tuli Kuressaare turismiinfokeskusesse Hollandist pärit Jacqueline Vonder, kes oma sõnul tahtnud sõita Kärdlasse, kuid oli Tallinna bussijaamas istunud valesse bussi ja jõudis hoopis Kuressaarde. Piletit kontrollinud Eesti Bussi bussijuht ekistust ei märganud.

Esimesed kahtlused tekkinud Vonderil juba Ristil, kui Haapsalu teeviit näitas otse, aga buss keeras Virtsu poole, kirjutab Saarte Hääl. Parvlaeval sai kaarti uurinud naisele lõplikult selgeks, et Kärdlasse ta ei jõua. Bussijuhile ta midagi ütlema ei hakanud.

Eile oli tema ainus mure, kus ta Kuressaares ööbida saaks. Oma suureks pettumuseks oli ta avastanud, et laevaliini Saaremaa ja Ventspilsi vahel enam ei eksisteeri. «Nüüd lähen koju ilmselt Pärnu kaudu,» arvas ta. Hiiumaa külastamise jätab ta ilmselt teiseks korraks.

Kuigi hollandlannale tegi kogu asi nalja, jääb arusaamatuks, kuidas piletit skaneerinud bussijuht eksitust ei avastanud. Firma Go Bus buss Kärdlasse pidi Tallinnast graafiku järgi väljuma kell 8 hommikul. Eesti Buss OÜ buss, millesse Jacqueline Vonder sisenes, ja mis sõitis Kuressaarde, väljus kümme minutit varem.

Eesti Buss OÜ kommunikatsioonijuht Gert D. Hankewitz ütles, et firma uurib praegu täpsemalt juhtunu tagamaid – kas tegemist oli inimliku või tehnilise veaga. «Põhimõtteliselt töötab süsteem selliselt, et skanner registreerib piletil oleva info ja saadab selle piletiterminali, kus kuvatakse info pileti kohta,» selgitas Hankewitz piletite kontrollimise protsessi. «Kahjuks ei saa ma väga detailidesse minna, kuni meie sisejuurdlus pole tõde välja selgitanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles