Eesti Energia tütarfirma tehnoloogial toodeti Marokos põlevkivist õli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi.
Põlevkivi. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia tütarfirma Enefit tehnoloogiat kasutades tootis San Leon Energy Marokos põlevkivist esimese proovikoguse õli.

«Enefit protsessi kasutades on õli edukalt voolama saadud. Kuigi testid ja analüüsid on pooleli on esmased tulemused on paljulubavad,» kirjutab San Leon Energy oma koduleheküljel.

«Lõplike tulemuste selgudes uuendame projekti tasuvusuuringut ja kaalume võimalusi toorõli väärtustamiseks,» lisas ettevõte.

«San Leon uurib Marokos Timahdit´i nimelist põlevkivimaardlat ning katseid õli tootmiseks viiakse läbi Enefiti laborseadmel Frankfurdis. Testid jätkuvad, kuid San Leoni juhatuse sõnul on esialgsed tulemused julgustavad. San Leon Energy plaanib Marokos hakata tootma 11 000 barrelit põlevkiviõli päevas,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik BNS-ile.

San Leon Energy on Iirimaal registreeritud energiafirma, mis arendab erinevaid gaasi-, nafta- ja põlevkivimaardlaid Poolas, Marokos, Albaanias, Iirimaal, Hispaanias ja Itaalias, kogupinnaga 159 000 ruutkilomeetrit. Ettevõtte omakapital on 2013. aasta lõpu seisuga 284,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles