Videolugu: KAVis teeninud Eesti sõdurid saabusid kodumaale

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi neli kuud Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV) teeninud poolsada Eesti sõdurit saabus täna õhtul kodumaale.

Sõjaväelastel olid Tallinna Lennujaamas vastas lähedased ning vanas lennujaama terminalis toimus pidulik rivistus.

Kaitseväelasi tervitasid ka peaminister Taavi Rõivas, kaitseminister Sven Mikser, kaitseväe juhataja asetäitja kolonel Artur Tiganik ja Prantsusmaa suursaatkonna esimene nõunik Michel Schaffhauser.

Kaitseväelased saadeti KAVi mai alguses ning ligi nelja kuu jooksul tegi Eesti jalaväerühm Aafrika pealinnas Banguis üle saja patrulli, neist ligi viiskümmend öösel, kümmekond konvoi julgestamist ja osales paarikümnel operatsioonil, lisaks on eestlased taganud EUFORi baasi Ucatexi valvet. Viimastel kuudel eestlaste vastutusalaks olnud Bangui kolmas ja viies linnaosa kuuluvad kriitilisemate kohtde hulka pealinnas, kus elab nii moslemeid kui kristlasi.

Euroopa Liidu sõjaline operatsioon Kesk-Aafrika Vabariigis on kavandatud kestma kuni selle aasta lõpuni. Operatsioonil osalevad Prantsusmaa, Eesti, Hispaania, Holland, Luksemburg, Itaalia, Soome, Rumeenia, Poola, Saksamaa, Läti, Leedu, Ühendkuningriigid ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles