Eestis on erialase hariduseta üle 200 000 inimese

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algava kooliaasta pressikonverents haridus- ja teadusministeeriumis.
Algava kooliaasta pressikonverents haridus- ja teadusministeeriumis. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski tõi tänasel pressikonverentsil välja, et Eesti jaoks on suur väljakutse hariduseta tööjõu suur osakaal.

Erialase hariduseta inimeste hulka arvestatakse kõik, kellel ei ole kutse- või kõrgharidust. Mullu oli 25-64-aastaste seas erialase hariduseta inimeste osakaal 29,6 protsenti ehk kokku üle 200 000 inimese. Seejuures on hariduseta inimeste osakaal suurem just nooremas earühmas.

Samas on tööealise elanikkonna vähenemise tingimustes eriti oluline, et võimalikud paljud inimesed oleks tööturul rakendatud vastavalt oma võimetele ning suudaks tööturul toimuvatele muudustele kiiresti reageerida, tõi ministeerium välja.

Oktoobris valmib ka haridusministeeriumi analüüs sellest, kas Eestis oleks vaja pikendada koolikohustust – muuta keskharidus või kutse omandamine kohustuslikuks. Ossinovski on kindel, et üheksa klassi kooliharidust pole piisav, et elus hakkama saada. Tema seisukoht on, et vaja on pikendada  koolikohustust lapse täisealiseks saamiseni või kutsekvalifikatsiooni või keskhariduse omandamiseni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles