Aleks Satsi pärlileidjana elatud elu

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala tähistab Aleks Satsi sünniaastapäeva 5. septembril kell 18. Vestlusringis meenutavad teatri kauaaegset juhti kolleegid ja õpilased, kellest mõni töötab veel praegugi Ugalas. Üritus on tasuta.
Ugala tähistab Aleks Satsi sünniaastapäeva 5. septembril kell 18. Vestlusringis meenutavad teatri kauaaegset juhti kolleegid ja õpilased, kellest mõni töötab veel praegugi Ugalas. Üritus on tasuta. Foto: Erakogu

Sada aastat tagasi kõmisesid Euroopas Esimese maailmasõja kahurid. Lahingukärast eemal, Siberis Tomski kubermangus Mariinski linnakeses sündis 21. augustil mööblitisler Satsi perre poeg Aleks (Aleksander), kellest sai silmapaistev persoon ühe Viljandi käilakuju, Ugala teatri väärikas ajaloos.

1992. aasta 15. mail maisest elust lahkunud ja Viljandi Metsakalmistule sängitatud Satsi kaasteelisi leidub veel rohkesti. Kellele oli ta kolleeg, kellele õpetaja. Igal omad kogemused ja mälestused.

Aleks Satsi elutööst ei ole kokku pandud raamatut. Tütar Marju Sats koostas sellest aga 2001. aastal pedagoogikaülikoolis lõputöö, milles kasutas raamatuplaane teinud teatriloolase Leida Taltsi kogutud materjale, sealhulgas Satsi enda üleskirjutatud mälestusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles