Suvelõpusalatisse pane arbuusi, tomateid ja juustu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Sättige suvelõpusalatiks kokku küpsed tomatid, arbuusid ja mozzarella juust, soovitab MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho.

Suvekuumus on küll tuurid maha võtnud, ent kasvuhooned pakatavad tomatitest ja turuletid koolduvad arbuusikuhilate raskuses. Kui soovite õhtuks midagi kerget, sobib salat neist mõlemast ideaalselt.

Mozzarella juust värviliste tomatite, arbuusi ja krõmpsu jääsalatiga

Kahele

•    125 g pühvli-mozzarella't

•    üks viilakas arbuusist

•    eri värvi kirsstomateid, igat 3–4 tükki

•    kaks peotäit jääsalatit

•    2 sl palsamiäädikakreemi

•    6 sl esimese külmpressi oliiviõli

•    peenemat meresoola, musta pipart veskist

•    1 sl röstitud kõrvitsaseemneid

•    väheke basiilikulehti kaunistuseks (nt sidrunibasiilikut)

Rebi salat tükkideks ja aseta vaagnale, lõika arbuus suupärasteks paladeks, poolita tomatid, rebi käte vahel mozzarella juust tükkideks ja lisa kõik salatile. Jahvata sekka pipart, puista hulka pisut meresoola, vürtsita palsamikreemi ja oliiviõliga, kaunista basiilikulehtede ja kõrvitsaseemnetega. Söö ruttu ära!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles