Kontoritaimed aitavad tõsta tööviljakust 15 protsendi võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoritaimed tõstavad tööviljakust 15 protsendi võrra
Kontoritaimed tõstavad tööviljakust 15 protsendi võrra Foto: SCANPIX

Briti Cardiffi ülikooli, Austraalia Queenslandi  ülikooli, Hollandi Gröningeni ülikooli ja Briti Exeteri ülikooli uuring näitas, et kontoris olevad taimed aitavad tõsta tööviljakust 15 protsendi võrra.

Samas aga spartalik ümbrus võib tööviljakust kahandada, edastab The Telegraph.

Varasemad uuringud on näidanud, et taimed kahandavad tööstressi ning kasvatavad heaolutunnet.

Psühholoogide sõnul peaks juhid investeerima kontoritaimedesse, kuna need aitavad kaasa loomingulisusele ja innovaatilisusele.

«Spartalikud kontoriruumid on pigem tööd takistavad. Taimed seevastu tekitavad mõnusa õhkkonna, aitavad tööle keskenduda ning olla produktiivne,» selgitas psühhoog Marlon Nieuwenhuis.

Ta lisas, et tänapäeval on töö väga kiire ning ajurünnakuid vajatakse aina rohkem. Kui ümbrus on meeldiv, siis tekivad ka head ideed kergemini.

«Uuring lükkas ümber levinud arvamuse, et mida vähem on kontorilaual asju, kaasa arvatud taimi, seda produktiivsem ollakse,» lisas uurija.

Psühholoogid uurisid kontoreid mitu, kuud lisades neisse taimi ning võttes ära.

Uuring näitas, et mida enam oli kontoris taimi, seda mõnusamalt töötajad end tundsid nii psühholoogiliselt kui füüsiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles